Συνέδρια
ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Ημερίδα ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟΣ ΥΠΟΞΙΑ & ΝΕΟΓΝΙΚΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΠΑΘΕΙΑ και Κλινικά Φροντιστήρια ΚΑΡΔΙΟΤΟΚΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΑΝΑΝΗΨΗΣ ΝΕΟΓΝΟΥ, Ηράκλειο Κρήτης, 28 Μαίου 2016

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε Ημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής στο Ηράκλειο της Κρήτης το Σάββατο 28 Μαΐου 2016 με θέμα ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟΣ ΥΠΟΞΙΑ & ΝΕΟΓΝΙΚΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΠΑΘΕΙΑ. Πριν την έναρξη της Ημερίδας πραγματοποιήθηκαν δύο Κλινικά Φροντιστήρια με θέμα «ΚΑΡΔΙΟΤΟΚΟΓΡΑΦΙΑ ΗΡΕΜΙΑΣ & ΤΟΚΕΤΟΥ» καθώς και «ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΝΕΟΓΝΟΎ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΚΕΤΟΥ ΩΣ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ». Η συμμετοχή των ιατρών της Κρήτης ήταν αθρόα με περισσότερες από 200 εγγραφές ενώ το επίπεδο των διαλέξεων όπως και των φροντιστηριακών μαθημάτων εξαιρετικά υψηλό. Συντονιστής της Ημερίδας καθώς και του φροντιστηρίου Καρδιοτοκογραφίας ήταν ο Σταύρος Σηφάκης Αντιπρόεδρος της ΕΕΠΙ και του φροντιστηρίου Ανάνηψης Νεογνού η Αντωνία Χαρίτου, μέλος του ΔΣ της ΕΕΠΙ.

18ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής

     
Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (16-18 Οκτωβρίου 2015) το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής που παρακολούθησαν περισσότεροι από 600 σύνεδροι. Υπήρξαν 12 συνεδρίες σε επίκαιρα θέματα Περιγεννητικής Ιατρικής, διαλέξεις και κλινικά φροντιστήρια υπερηχογραφίας και νεογνολογίας. Ο αριθμός των Ελλήνων και ξένων προέδρων & ομιλητών υπερέβη τους 130. Παρουσιάστηκαν περισσότερες από 210 ερευνητικές εργασίες ως προφορικές ή αναρτημένες ανακοινώσεις. Στην ωραία τελετή έναρξης τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην Ελληνική Περιγεννητική Ιατρική πέντε εξέχοντες συνάδελφοι στους οποίους απενεμήθη ο τίτλος του επίτιμου μέλους της ΕΕΠΙ. Παρά την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία στην οποία έγινε η προετοιμασία, το συνέδριο ήταν - κατά γενική ομολογία- πολλαπλώς επιτυχημένο ενώ τόνωσε σημαντικά τα οικονομικά της εταιρείας μας (με μεγέθη μεγαλύτερα από αντίστοιχες προηγούμενες εκδηλώσεις).
  : perinatal.gr