Αρχική σελίδα Επικοινωνία
Νεα τησ εταιρειασ
Δ.Σ. 2020-2021
Σκοποσ τησ εταιρειασ
Ιδρυτικά Μέλη
 
Μελη Εταιρειασ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Συνεδρια
Βραβευσεισ
Πρωτοκολλα Περιγεννητικησ
Περιοδικο
Σημαντικα Αρθρα
Αποψεισ - Ψηφοφορια
ΟΔΗΓΙΕΣ covid-19
ΑΓΓΕΛΙΑ (Medical Advisors)
ΟΜΟΦΩΝΙΕΣ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ
COVID-19: Εμβολιασμοσ στην κυηση και στον θηλασμο
Print page

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Home > Σκοπός της εταιρείας

Η Ελληνική Εταιρεία Περιγεννητικής Ιατρικής είναι μια επιστημονική εταιρεία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1976. Σύμφωνα με το καταστατικό της έχει ως σκοπό την προώθηση των στόχων της Περιγεννητικής Ιατρικής, δηλαδή την επίτευξη της καλύτερης δυνατής φροντίδας για το έμβρυο και το νεογνό, μέσω της ανταλλαγής γνώσεων και απόψεων. Επιδιώκει τη στενότερη συνεργασία μεταξύ των Μαιευτήρων, Νεογνολόγων και όλων των συναφών ειδικοτήτων που ασχολούνται με τα προβλήματα του εμβρύου και του νεογνού. Η ίδρυση της εταιρείας ανταποκρίνεται στην σύσταση της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής για την δημιουργία Εθνικών Εταιρειών Περιγεννητικής Ιατρικής. Η Εταιρεία αποτελείται από τακτικά, πάρεδρα και επίτιμα μέλη.

Α) Τακτικά μέλη μπορούν να γίνουν όλοι οι ειδικοί Μαιευτήρες και Νεογνολόγοι, που έχουν εκπαίδευση και ασχολούνται με την Περιγεννητική Ιατρική και Ιατρική Εμβρύου. Επιπλέον, παιδίατροι με υποειδικότητες που να αφορούν την περιγεννητική περίοδο (παιδονευρολόγοι, παιδοκαρδιολόγοι, παιδονεφρολόγοι , αναπτυξιολόγοι κοκ) και ιατρικές ειδικότητες που έχουν άμεση σχέση με την περιγεννητική περίοδο (αναισθησιολόγοι, περιγεννητικής επιδημιολογίας, περιγεννητικοί παθολογοανατόμοι, παιδοαιματολόγοι, παιδοχειρουργοί, γενετιστές κοκ). Τα τακτικά μέλη πρέπει απαραιτήτως να έχουν δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες στον Ελληνικό ή ξένο ιατρικό τύπο ή να έχουν ανακοινώσει εργασίες σε θέματα Περιγεννητικής Ιατρικής, σε συνέδρια εσωτερικού ή εξωτερικού.

Β) Πάρεδρα μέλη μπορούν να γίνουν ειδικευόμενοι των παραπάνω ειδικοτήτων και βιοχημικοί, βιολόγοι, βιοπαθολόγοι, νοσηλευτές, μαίες που έχουν αποδεδειγμένη σχέση με την περιγεννητική φροντίδα, δεν πληρούν όμως τα κριτήρια της α’ παραγράφου του άρθρου 4 του καταστατικού. Τα πάρεδρα μέλη απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα των τακτικών μελών, εκτός από το δικαίωμα της ψήφου.

Γ) Επίτιμα μέλη ανακηρύσσονται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, με πλειοψηφία 2/3 και μετά από πρόταση τουλάχιστον 5 (πέντε) μελών της Εταιρίας, εξέχοντες έλληνες και ξένοι επιστήμονες που ασχολούνται με την Περιγεννητική Ιατρική και δεν υποχρεούνται στην καταβολή συνδρομής. Η εταιρεία σε συνεργασία με την Ελληνική Νεογνολογίκη Εταιρεία εκδίδει το επιστημονικό περιοδικό «Περιγεννητική Ιατρική και Νεογνολογία»

 
Η εταιρεία είναι μέλος των:
 • World Association of Perinatal Medicine
 • European Association of Perinatal Medicine
 • South East European Society of Perinatal Medicine (ιδρυτικό μέλος)
 •  

  On-line περιοδικά

   
  Πρόσβαση μόνο στα μέλη
  | Στοιχεία Επικοινωνίας | Εγγραφή νέου μέλους | Sitemap | Home |
  Powered by MDcommunications